Muziek: Tom Hondeghem

Tom Hondeghem

Tom Hondeghem zal  voor de Passie 2.0 2.0 nieuwe muziek componeren in de sfeer van de tekst en i.s.w. met de regie.

www.tomhondeghem.be

Tom Hondeghem (° Ieper, 22/12/1992) begon op 8-jarige leeftijd zijn muziekopleiding aan de SAMW Diksmuide. Hij startte er met pianolessen. Op 16-jarige leeftijd besloot Tom ook saxofoonlessen te volgen bij dhr. Rik Vaneyghen. Daar ontstond een enorme passie en interesse voor het instrument. Na amper 2 jaar studeert Tom af met een “grootste onderscheiding” voor Saxofoon en Ensemble,  een “grote onderscheiding” voor Piano en Harmonieleer en behaalde hij tevens de prijs “meest verdienstelijke leerling van de academie”.

Van september 2010 t.e.m. juni 2015 zette Tom zijn muziekstudies verder aan het Koninklijk Conservatorium te Gent. Daar studeerde hij klassiek saxofoon bij dhr. Raf Minten, Koen Maas en Rik Vaneyghen en behaalde tevens zijn lerarendiploma met “grote onderscheiding”. In september 2015 start Tom de hogere studies Directie en Compositie aan het Lemmensinstituut te Leuven bij dhr. Ivan Meylemans & Jan van der Roost.

Naast zijn studies is Tom actief als sopraan-, alt- en tenorsaxofonist in de Kon. Harmonie Ypriana, het Kon. Harmonieorkest  De Jongelingskring Torhout en het sax-kwartet  Saxilicious! waarmee hij talrijke concerten en recepties verzorgt. Tevens is hij vaak actief als freelance saxofonist en pianist. Zo werkte hij reeds meermaals samen met Musical van Vlaanderen, Film Fest Gent & Prima La Musica. Hij nam deel aan de wedstrijden  “Dexia Classics” (2010, laureaatstitel) , “Vlamo Solistenwedstrijd” (2010) en het “Concour Pour Jeunes Saxophonistes” (2013) te Dinant waar hij telkens mooie resultaten boekte. Hij volgde masterclasses bij Eric Honour (USA), Joseph Wytko (USA), Rudy Haemers (FR), Bart Defoort (BE), Peter Vandendriessche (BE), CeDeL Saxkwartet( BE) en Pieter Pellens (BE).

Tom volgde de dirigentenopleiding aan Academie De Kunstbrug te Gentbrugge bij dhr. Nico Logghe en dhr. Dimitri Bracke. Hij studeerde in 2014 hiervoor af met “grootste onderscheiding”.  Daarnaast volgde hij directieles aan het Conservatorium bij Dhr. Wim Belaen en Dirk Brossé. Van augustus 2012 tot september 2014 was Tom dirigent van l’Harmonie Démocratique La Mouscronnoise te Moeskroen (Première Catégorie) waarmee hij in oktober 2013 een “grootste onderscheiding” behaalde op het provinciaal concours van de Fédération Musicale du Hainaut. Sinds oktober 2014 is Tom dirigent van de Koninklijke Harmonie “De Verenigde Vrienden” Hooglede-Gits en de jeugdharmonie “De Jeugdige Vrienden”.

Muzikanten kunnen HIER inschrijven!